Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0573 254019

 Wij scoren een 9.1 op basis van 14 recensies
Overlijden melden

Condoleanceregister

Melden  
  • Kleinschalig & Huiselijk
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Buiten openingstijden open

Uitvaartverzekeringen

Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te begrijpen welke uitvaartverzekering het best past in uw situatie. Bij Uitvaartzorg Lochem kunnen wij uw uitvaart verzorgen ongeacht waar en hoe u verzekerd bent.

Uitvaartverzekeringen

Uitvaartzorg Lochem is geen verzekeringsmaatschappij, wél kunnen wij  ongeacht waar u bent verzekerd geheeld uw uitvaart verzorgen.

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen; de naturapolis, een kapitaalverzekering en een uitvaartdeposito.

Naturapolis

Een natura verzekering is een pakketverzekering welke u heeft afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij. De nabestaande hebben hierbij in principe alleen de keuze uit aangesloten uitvaartondernemers. Wilt u toch oor een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt er door de verzekeringsmaatschappij een bepaald bedrag uitgekeerd.

Het is belangrijk om te weten dat een natura uitvaartverzekering geen geld uitkeert, u verzekerd alleen een aantal diensten. Denk hier bijvoorbeeld aan de keuze uit een kist, de rouwkaarten en het staatsievervoer.

Kapitaalverzekering

Wanner u een kapitaal uitvaartverzekering heeft, dan heeft u vrije keuze uit een uitvaartverzorger of uitvaartonderneming. U heeft hier als nabestaande de volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Bij een kapitaalverzekering heeft u dus de mogelijkheid om te kiezen hoe u de uitvaart naar eigen wens in te vullen.

Wanneer er na de uitvaart een bedrag uit de verzekering overblijft dan wordt het tegoed uitgekeerd aan de nabestaande.

Uitvaartdeposito

Een uitvaartdeposito is een bedrag wat u van te voren bij uw bank of bij een fonds stalt. Dit bedrag is niet meer opneembaar en wordt alleen uitgekeerd om de uitvaart te bekostigen, wel is het tussentijds mogelijk om het bedrag aan te vullen. Een uitvaartdeposito heeft als voordeel dat er geen gezondheidsverklaring van u wordt gevraagd, wat bij andere verzekeringen wel het geval is.

Een uitvaartdeposito is ideaal voor mensen die om wat voor reden ook geen uitvaartzekering kunnen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een (chronische) ziekte of ouderdom.