Begraven of Cremeren

Bel ons en we helpen u meteen.

De keuze tussen begraven of cremeren

Soms is de religieuze achtergrond van de overledene bepalend. Zo kiezen moslims, orthodoxe christenen en joden meestal voor begraven en hindoestanen juist voor crematie.

Helaas komt het vaak voor dat nabestaanden niet weten wat de voorkeur van de overledene precies was. Het blijft dan gissen en dan komt het natuurlijk wel eens voor dat nabestaanden later spijt hebben van hun keuze. Hoewel het geen leuk onderwerp is, is het goed om eens na te denken wat beter bij u past: begraven of cremeren. En maak deze wensen ook kenbaar aan uw dierbaren of leg ze vast in een laatste wensen formulier. Is er gekozen voor crematie, dan is een begraving niet per definitie uitgesloten. Een asbus kan worden bijgezet in een graf. Partners kunnen soms zo ieder hun eigen keuze volgen en toch bij elkaar een laatste rustplaats vinden.

Eeuwenlang was begraven de enige manier van lijkbezorging in Nederland. Want hoewel de eerste crematie in Nederland plaatsvond in 1914 werd crematie pas in 1955 wettelijk geregeld. Pas in 1991 werd crematie wettelijk gelijkgesteld met begraven.

Voor meer informatie kunt u gerust te recht op de pagina ‘Cremeren‘ of ‘Begraven‘

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.